Contoh Soal Reflexive Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban – Reflexive Pronoun merupakan pronoun (kata ganti) yang digunakan untuk menyatakan bahwa subject (berupa orang atau hewan) menerima aksi dari verb (reciprocal action) pada suatu kalimat.

Reflexive pronoun sifatnya merujuk pada objek yang merefleksikan kembali pelaku atau subjek. Jadi reflexive pronoun berbicara tentang suatu kegiatan di mana objek dan subjek adalah suatu orang atau suatu benda yang sama.

Contohnya:

Rio likes to take pictures of him by himself.

Reflexive Pronoun terdiri atas sebagai berikut:

Pada bentuk singular

  • myself
  • yourself
  • herself
  • himself
  • itself

Pada bentuk plural

  • yourselves
  • ourselves, dan
  • themselves.

1 – 15 Contoh Soal Reflexive Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

1. A newborn puppy can’t take care of…

a. Themselves

b. Yourselves

c. Itself

d. Yourself

Jawaban : C

2. You can make … happy every day.” said the therapist to her patients.

a. Themselves

b. Yourselves

c. Himself

d. Yourself

Jawaban : B

3. Iam going to but ….. a doll

a. Ourselves

b. Myself

c. Himself

d. Herself

Jawaban : B

4. “Don’t harm … !” Wenny shouted to him.

a. Themselves

b. Yourselves

c. Himself

d. Yourself

Jawaban : D

5. I think we need to allow … to grow stronger.

a. Yourselves

b. Ourself

c. Themselves

d. Ourselves

Jawaban : D

6. My friends were talking among … and ignoring me.

a. Yourselves

b. Ourself

c. Themselves

d. Ourselves

Jawaban : C

7. Susy and I will buy … something nice.

a. Ourselves

b. Myself

c. Himself

d. Herself

Jawaban : A

8. I draw a picture by …..

a. Ourselves

b. Myself

c. Himself

d. Herself

Jawaban : B

Simak Juga : Soal Reading Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban

9. Her son used to doubt … a lot.

a. Ourselves

b. Myself

c. Himself

d. Herself

Jawaban : C

10. It is important that ones take time to understand … before choosing a career.

a. Oneselves

b. Themselves

c. Himself

d. Oneself

Jawaban : B

11. Should one always be … ?

a. Oneselves

b. Themselves

c. Himself

d. Oneself

Jawaban : D

12. By frankly speaking, the woman often makes a difficult situation for …

a. Herself

b. Himself

c. Itself after pooping when it is sick

d. Themselves after pooping when they are sick

Jawaban : A

13. Every cat and dog may be unable to clean …

a. Herself

b. Himself

c. Itself after pooping when it is sick

d. Themselves after pooping when they are sick

Jawaban : C

14. Are you okay, Heidi? Did you hurt…?

a. yourself

b. himself

c. theirselves

d. ourselves

Jawaban : A

15. David was really embarassed when he had to go to the job interview with a bandage on his face. He had cut…while he was shaving.

a. yourself

b. himself

c. theirselves

d. ourselves

Jawaban : B

16 – 30 Soal Reflexive Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

16. Do you ever talk to…? most people talk to…sometimes

a. yourself, theirselves

b. yourself, himself

c. himself, yourself

d. ourselves, herself

Jawaban : A

17. It is important for all of us to have confidence in our own abilities. We need to believe in…

a. yourself

b. himself

c. theirselves

d. ourselves

Jawaban : D

18. Sara is self-employed. She doesn’t have a boss. She works for….

a. herself

b. himself

c. yourself

d. myself

Jawaban : A

19. Steve, who is on the wrestling team, wishes…good luck before each match.

a. herself

b. himself

c. yourself

d. myself

Jawaban : B

20. There’s plenty of food on the table. would all of you please simply help…to the food?

a. herself

b. himself

c. yourself

d. myself

Jawaban : C

21. Brian, don’t blame…for the accident. It wasn’t your fault. You did everything you could to avoid it.

a. herself

b. himself

c. myself

d. yourself

Jawaban : D

22. I couldn’t believe my good luck! I had to pinch…to make sure I wasn’t dreaming.

a. myself

b. itself

c. theirselves

d. herself

Jawaban : A

Lihat Juga : Soal Possessive Adjective Pilihan Ganda dan Jawaban

23. A newborn puppy can’t take care of…

Soal Terkait

a. myself

b. itself

c. theirselves

d. herself

Jawaban : B

24. I know Nicole and Paul have had some bad luck, but it’s time for them to stop feeling sorry for…and get on with their lives.

a. myself

b. itself

c. theirselves

d. herself

Jawaban : C

25. Jane and I ran into someone she knew. I’d never met this person before. I waited for Jane to introduce me, but she forgot her manners. I finally introduced….to Jane’s friend.

a. myself

b. itself

c. theirselves

d. myself

Jawaban : D

26. I belive you can do it …

a. yourself

b. myself

c. himself

d. herself

Jawaban : A

27. I …will speak to him

a. yourself

b. myself

c. himself

d. herself

Jawaban : B

28. He solved that problem…

a. yourself

b. myself

c. himself

d. herself

Jawaban : C

29. Jennifer designed the layout…

a. yourself

b. myself

c. himself

d. herself

Jawaban : D

30. I cleaned the floor …

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : A

31 – 45 Contoh Soal Reflexive Pronoun dan Jawaban

31. You need to practice English …

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : B

32. He tidied the room…

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : C

33. Jane is going to finish our homework…

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : D

34. I cook the food …

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : A

35. You have to come … to my house

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : B

36. He has to pay the price …

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : C

37. She sang the song …

a. myself

b. yourself

c. himself

d. herself

Jawaban : D

Lihat Juga : Soal Polite Request Pilihan Ganda dan Jawaban

38. The cat jumped over the fence …

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : A

39. Both of you will deliver the goods by …

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : B

40. We will win the game by …

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : C

41. The competition will be won by …

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : D

42. The dog chased the cat …

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : A

43. You are too young to go out by …

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : B

44. We conquered Everest by …

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : C

45. They’re going to get … hunted

a. itself

b. yourselves

c. ourselves

d. themselves

Jawaban : D

Soal ini sudah diperbaharui pada 28/04/2020 5:41 am