Contoh Soal Present Perfect Continuous Pilihan Ganda dan Jawaban – Present perfect continuous tense merupakan suatu bentuk kata kerja yang digunakan untuk menyatakan aksi yang telah selesai pada suatu titik di masa lalu atau aksi telah dimulai di masa lalu dan terus berlanjut sampai sekarang.

Aksi pada present perfect continuous tense biasanya berdurasi waktu tertentu dan ada relevansinya dengan kondisi sekarang.

1 – 10 Contoh Soal Present Perfect Continuous Pilihan Ganda dan Jawaban

1. He … (drive) a car through the rain for an hour.

a. Have been driving

b. Had been driving

c. Has been driving

d. Had driving

Jawaban : C

2. They …. talking for the last hour

a. Have been

b. Has been

c. Had been

d. Will be

Jawaban : A

3. John …… (sleep) since 3 hours ago

a. Have sleeping

b. Have been sleep

c. Has been sleep

d. Has been sleeping

Jawaban : D

4. She … (learn) the material since one hour ago in the classroom.

a. Had been learning

b. Have been learning

c. Have learning

d. Has been learning

Jawaban : D

5. The construction labors are thirsty since they…(remove) the scaffoldings.

a. Have been removing

b. Had removing

c. Has been removing

d. Had been removing

Jawaban : A

Simak Juga : Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

6. She has …her home work

a. Done

b. Do

c. Does

d. Doing

Jawaban : D

7. We …(walk) for a whole day, but we don’t arrive yet.

a. Had been walking

b. Has been walking

c. Has walking

d. Have been walking

Jawaban :

8. She has been…to much television lately

a. Watch

b. Watching

c. Is watch

d. Will watch

Jawaban : B

9. Sandy … (type) the document for 3 hours but somehow it does not finish yet.

a. Was typing

b. Were typing

c. Has been typing

d. Have been typing

Jawaban : C

10. Right now I have been… at the board

a. look

b. Looking

c. Looks

d. Was look

Jawaban : B

11 – 20 Soal Present Perfect Continuous Pilihan Ganda dan Jawaban

11. This computer …(operate) for 20 hours, it must be shut down now, unless it will explode.

a. Has been operating

b. Have been operating

c. Are operating

d. Is operating

Jawaban : A

12. The passangers …(wait) for the next flight since this morning.

a. Has waiting

b. Had been waiting

c. Has been waiting

d. Have been waiting

Jawaban : D

13. I ……in my house for almost thirty years.

a. Have been living

b. Live

c. Lives

d. Had lived

Jawaban : A

14. We have been…..here for over two hours

a. Waits

b. Wait

c. is wait

d. Waiting

Jawaban : D

15. He has been…. flower for this girl friend

a. Buy

b. Bought

c. Buying

d. Is buy

Jawaban : C

Lihat Juga :  Soal Personal Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

16. I …(teach) you all for 1 years, but there is no great and satisfied development.

a. Has been teaching

b. Have walking

c. Had been teaching

d. Have been teaching

Jawaban : D

17. She ….. English since 2010

a. Have been learning

b. Has been learning

c. Have been

d. Has been

Jawaban : B

18. My father ….. visiting Bali for a year

a. Have been

b. Has been

c. My friends

d. My friend

Jawaban : B

19. … have been living in Jakarta since 2020

a. My friends

b. My friend

c. The Boy

d. The Children

Jawaban : A

20. … have been watching TV for two hours

a. The Boy

b. The Children

c. Have been swimming

d. Have been swiming

Jawaban : B

21 – 30 Contoh Soal Present Perfect Continuous dan Jawaban

21. All of my friends … in the lake

a. Have been swimming

Soal Terkait

b. Have been swiming

c. The Scientist has been mixing the formula

d. The Scientist has been mixxing the formula

Jawaban : A

22. The Scientist mixes the formula

a. The Scientist has been mixing the formula

b. The Scientist has been mixxing the formula

c. My friend and I has been doing a great job

d. My friend and I have been doing a great job

Jawaban : A

23. My friend and I do a great job

a. My friend and I has been doing a great job

b. My friend and I have been doing a great job

c. He has been sleeping

d. He has been sleepping

Jawaban : B

24. He sleeps

a. He has been sleeping

b. He has been sleepping

c. The old women has been studying Grammar

d. The old women have been studying Grammar

Jawaban : A

25. The old women study Grammar

a. The old women has been studying Grammar

b. The old women have been studying Grammar

c. Have been swimming

d. Have been swiming

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Past Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

26. The thief will have been stealing much money in the bank

a. The thief has been stealing much money in the bank

b. The thief have been stealling much money in the bank

c. Have been swimming

d. Have been swiming

Jawaban : A

27. They … anything for the past hour.

a. haven’t been doing

b. hasn’t been doing

c. have just been raining

d. has just been raining

Jawaban : A

28. It … hard.

a. have just been raining

b. has just been raining

c. have been living

d. has been living

Jawaban : B

29. He and his family… in poverty since their company went bankrupt.

a. have been living

b. has been living

c. has he been working out

d. have he been working out

Jawaban : A

30. How long … properly in the gym?

a. has he been working out

b. have he been working out

c. has been working

d. have been working

Jawaban : A

31 – 40 Soal Present Perfect Continuous Pilihan Ganda dan Jawaban

31. She … with the research team since January.

a. has been working

b. have been working

c. Has she been waiting

d. Does she has been waiting

Jawaban : A

32. … here for over two hours?

a. Has she been waiting

b. Does she has been waiting

c. not have you been attending

d. have you not been attending

Jawaban : A

33. Why … Mandarin classes for the last three weeks?

a. not have you been attending

b. have you not been attending

c. have been staying up

d. has been staying up

Jawaban : B

34. I’m sleepy because I … all night.

a. have been staying up

b. has been staying up

c. not have you been attending

d. have you not been attending

Jawaban : A

35. My brother … about buying a used car from the dealer. Do you think it’s a good idea?

a. has been thinking

b. have been thinking

c. not have you been attending

d. have you not been attending

Jawaban : A

36. Rena: Why don’t you reply my text?
Wawan: Oh, sorry. I forgot to tell you that I … to Ambon since last year.

a. am traveling

b. was traveling

c. have to travel

d. will have traveled

e. have been traveling

Jawaban : E

37. All these years, Vita’s family … in proverty.

a. lived

b. has been living

c. had lived

d. was living

e. lives

Jawaban : B

38. Tono: I think they are going to here for a while.
Neni: But we … in line for almost 30 minutes.

a. are standing

b. have stood

c. stand

d. were standing

e. have been standing

Jawaban : E

39. Several hotels in this city are closing down. That’s because tourism itself … since last year.

a. is declining

b. declined

c. has been declining

d. has declined

e. was declined

Jawaban : C

40. Eko has been working on his report for two days in a row without much sleep. That’s why he looks so tired.

a. works

b. is working

c. has been working

d. was working

e. had been working

Jawaban : C

Soal ini sudah diperbaharui pada 27/04/2020 10:04 am