Contoh Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban – Present Continuous Tense merupakan tense bentuk yang menunjuk pada tindakan yang sedang berlangsung sekarang atau ketika pembicaraan itu sedang berlangsung.

Jadi tindakan itu sudah dimulai, dan belum berakhir ketika pembicaraan itu berlangsung. Tense ini juga bisa digunakan untuk menjelaskan sebuah kejadian yang terjadi dengan singkat dan atau yang telah terjadi dalam rentang waktu yang lama.

  • Kalimat Positif:

subject + to be (am, is, are) + Verb – ing + object

Contoh : She is doing her homework now

  • Kalimat Negatif :

subject + to be + not + verb – ing + object

Contoh : She is not doing her homework now

  • Kalimat Tanya :

to be + subject + verb – ing + object

Contoh : Is she doing her homework now?

1 – 10 Contoh Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

1. Vincent is usually going to school by driving his own car, but since a week ago his car has broken. So, he …… to school tomorrow.

a. Walk

b. Walks

c. Is walking

d. Walking

Jawaban :  C

2. Listen! She’s……..

a. Beautiful song. a. sing

b. Singing

c. To sing

d. Sings

Jawaban : B

3. . . . . . . listening to me right now?

a. Do you

b. Are you

c. Did you

d. Were you

Jawaban : B

4. …listening to me now?

a. Is you

b. Are you

c. Was you

d. Does you

Jawaban : B

5. There is something urgent happen and it is very dangerous for the nation. Due to that reason, the president … to contact his advisors now.

a. Tries

b. Tried

c. Had tried

d. Is trying

Jawaban : D

Lihat Juga : Soal Personal Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

6. The girl . . . . . at me.

a. Smile

b. Is smiling

c. Smiling

d. Is smiles

Jawaban : B

7. This document is really urgent and need to be processed as soon as possible. So, the secretary ………………. the letter now.

a. Typed

b. Is typing

c. Types

d. Had typed

Jawaban : B

8. We are . . . . . soccer competition at the moment.

a. Watch

b. Watching

c. Watched

d. Not watch

Jawaban : B

9. Me and my friends have some jobs on abroad and we need to do it together as a team. We …………….. in Venezuela next month.

a. Are flying

b. Flying

c. Flew

d. Fly

Jawaban : A

10. The clown is very interesting. All the children … happily.

a. Is crying

b. Are crying

c. Are laughing

d. Is complaining

Jawaban : C

11 – 20 Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

11. I just want to stay at home. I don’t want to go out because …

a. It is raining

b. It is beautiful inside

c. The sun is shining nicely

d. The flowers are blossoming

Jawaban : A

12. Listen! May is … dinner in the kitchen.

a. Putting

b. Looking

c. Cleaning

d. Preparing

Jawaban : D

13. Although she is not in a good condition … right now.

a. She is having a rest

b. She is lying on her bed

c. She is driving to the office

d. She is taking some medicine

Jawaban : C

14. …, but she is often not confident.

a. Dewi is an ugly girl.

b. Dewi is a brilliant girl

c. Dewi lives in a rural area

d. Dewi likes reading very much

Jawaban : B

15. The boys are practicing soccer on the field right now … they are preparing themselves for tomorrow’s match.

a. Although

b. Because

c. But

d. And

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Past Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

16. Look! The cat is … fish because the cat is hungry!

a. Sleeping

b. Walking

c. Eating

d. Fishing

Jawaban : C

17. I don’t want to come lateanymore so ….

a. I go to school earlier

b. I’m glad everybody likes me

c. My teachers go to school earlier

d. People ask me to go to school earlier

Jawaban : A

18. The sun is … people are enjoying their time at the beach.

a. Not on the sky

b. Leaving the sky

c. Shining brightly

d. Hiding behind the thick cloud

Jawaban : D

19. Anne : ….

Yuma : I’m fixing my guitar.

a. Why are you laughing?

b. When are you leaving?

c. Where are you going?

d. What are you doing?

Jawaban : D

20. Mr. Baker …(teach) his son to ride a bicycle.

Soal Terkait

a. Are teach

b. Is teach

c. Are teaching

d. Is teaching

Jawaban : D

21 – 30 Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

21. I am …. to Justin’s new song on the radio

a. Listening

b. Listened

c. Listen

d. Listens

Jawaban : A

22. What’s the gardener doing? He… the flower.

a. To water

b. Water

c. Are watering

d. Is watering

Jawaban : D

23. I have a plan to go to Stefan’s house tonight. And I decide to go with my mother. Once I have arrived there, Stefan … his dinner.

a. Eats

b. Has been eaten

c. Eat

d. Is eating

Jawaban : D

24. My brother . . . . . at University of Indonesia

a. Are studying

b. Is studying

c. Was studying

d. Were studying

Jawaban : B

25. Listen! Your father …… to a friend right now.

a. Talk

b. Talks

c. Is talking

d. Are talking

Jawaban : C

Simak Juga : Soal Past Future Perfect Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

26. Liza and I . . . . . waiting for tom in the station.

a. Am not

b. Was not

c. Are not

d. Is not

Jawaban : C

27. I’m sorry about the noise you are hearing. She ……… a concert.

a. Practice

b. Is practicing

c. Practicing

d. Practiced

Jawaban : B

28. Tonight, I have some free time so that I decide to join my husband to watch my favorite movie at the theater. We …………….. for the theater at nine o’clock.

a. Left

b. Are leaving

c. Has been left

d. Leave

Jawaban :  B

29. Mr. Gideon is . . . . . his annual report now.

a. Typing

b. Type

c. Types

d. Being type

Jawaban : A

30. Jawaban: dThis university’s program …………… those of Oxford.

a. Come second after

b. Are second only to

c. Are first except for

d. Are in second place

Jawaban : B

31 – 39 Contoh Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

31. Kiki usually sits next to Ririn, but now she . . . . . next to Rima.

a. Sits

b. Sit

c. Is sitting

d. Was sitting

Jawaban : C

32. Jono ……… his kite now. He is at school.

a. Isn’t flying

b. Daren’t playing

c. Doesn’t fly

d. Don’t fly

Jawaban : A

33. I have submitted my paper for the conference since two days ago. And now, the committee members … the whole material from all the attendants.

a. Are examining

b. Is examining

c. Examines

d. Has examined

Jawaban : A

34. Ami : do you hear something?

Kiki : Yes, somebody… at the distance.

a. Screams

b. Are screaming

c. Is screaming

d. Was screaming

Jawaban : C

35. The children are … by the river.

a. fished

b. Fish

c. Fishing

d. Fishes

Jawaban : C

36. Elena is a successful business woman. She often travels all around the world. And for attending the international conference, she … for France tomorrow.

a. Has been leaving

b. Has been left

c. Is leaving

d. Leaves

Jawaban : C

37. A: What are the girls doing?

B: They ….card.

a. Play

b. Played

c. Are playing

d. Have played

Jawaban : C

38. I am not…video games right now.

a. Playing

b. Plays

c. Is playing

d. Don’t play

Jawaban : A

39. Amir and Udin … discussing the material now.

a. Is

b. Are

c. Was

d. Were

Jawaban : B

Soal ini sudah diperbaharui pada 27/04/2020 9:11 am