Contoh Soal Polite Request Pilihan Ganda dan Jawaban

Diposting pada

Contoh Soal Polite Request Pilihan Ganda dan Jawaban –Polite request merupakan suatu bentuk pertanyaan sopan untuk meminta izin atau meminta bantuan.

Polite request dibentuk oleh modal auxiliary verb:

  • would
  • could
  • will
  •  can

Rumus :

Meminta izin (asking for permission):

Can/Could/May/Might + I + bare infinitive +/- complement?

Meminta bantuan (asking for assistance):

Can/Could/Will/Would + you (please) + bare infinitive +/- complement?
Soal Polite Request

atau

Would + you mind + gerund +/- complement?

1 – 15 Soal Polite Request Pilihan Ganda dan Jawaban

1. … you mind opening the window?

a. Could

b. Would

c. Set up

d. To set up

Jawaban : B

2. ….I borrows a pen, please?

a. Will

b. Could

c. Would

d. Can

Jawaban : B

3. Could you please … the dinner tables?

a. Set up

b. To set up

c. Could

d. Would

Jawaban : A

4. Akbar : “ I’ve forgotten my wallet.

Komar : ”Don’t worry. I …. lend you some money if you like.

a. Could

b. Will

c. Would

d. Can

Jawaban : A

5. Can you … me a hundred dollar until tomorrow?

a. Borrow

b. Lend

c. Tell

d. Told

Jawaban : B

6. … you like to come to the cinema tonight?

a. Could

b. Can

c. Would

d. Will

Jawaban : C

7. Could you … me whom I should contact, please?

a. Tell

b. Told

c. Borrow

d. Lend

Jawaban : A

Simak Juga : Soal Present Perfect Continuous Pilihan Ganda dan Jawaban

8. May I … your pencil for a minute?

a. Borrow

b. Lend

c. Help

d. Helping

Jawaban : A

9. Would you mind … me to remove the virus from my computer?

a. Help

b. Helping

c. Borrow

d. Lend

Jawaban : B

10. Informal polite request: … please close the door?

a. Will you please

b. Would you please

c. Will you help

d. Will you helping

Jawaban : A

11. A: Would you like to come to my house this afternoon?

B: … (negative answer)

a. of course

b. I’d like to, but I can’t

c. Sorry

d. Sure

Jawaban : B

12. A: Might I ask you some question about your health?

B: … (positive answer)

a. Sorry

b. Sure

c. I’d like to, but I can’t

d. of course

Jawaban : B

13. Do you mind … the window please?

a. To close

b. Closing

c. Closed

d. Closes

Jawaban : B

14. Would you mind…me with these boxes?

a. Help

b. Helping

c. if helping

d. Helped

Jawaban : B

15. … I use your computer to print and scan?

a. Could

b. Would

c. Set up

d. To set up

Jawaban : A

16 – 30 Soal Polite Request Pilihan Ganda dan Jawaban

16. … you like to see my handicraft?

a. Could

b. Would

c. Set up

d. To set up

Jawaban : B

17. …. you mind filling out this form?

a. Could

b. Would

c. Set up

d. To set up

Jawaban : B

18. … you turn the volume down, please?

a. Could

b. Would

c. Set up

d. To set up

Jawaban : A

19. … I leave class early today?

a. Could

b. Would

c. Set up

d. To set up

Jawaban : A

20. … I borrow your ruler for a moment?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

21. … you please open the window?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : D

22. … you accept my apology?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : D

Lihat Juga : Soal Present Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

23. … you please answer the phone?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

24. … I borrows a pen, please?

a. Will

b. Could

c. Would

d. Help

Jawaban : B

25. Akbar : “ I’ve forgotten my wallet.

Komar : ”Don’t worry. I … lend you some money if you like.

a. Could

b. Will

c. Would

d. Help

Jawaban : B

26. … you like to come to the cinema tonight?

a. Could

b. Can

c. Would

d. Help

Jawaban : C

27. Do you mind … the window please?

a. to close

b. closing

c. closed

d. help

Jawaban : B

28. Would you mind…me with these boxes?

a. Help

b. Helping

c. if helping

d. Would

Jawaban : B

29. … I borrow your book?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : A

30. … I use your telephone for a moment?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : A

31 – 45 Contoh Soal Polite Request dan Jawaban

31. Can you bring me a cup of coffe?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

32. Can you lend me your dress?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

33. Can you help me please?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

34. … you tell me about physics?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : A

35. … you send me his number via WhatsApp?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

36. … you give me a glass of juice?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

37. … you like to come to my home tomorrow?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

38. … you open the door please?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Personal Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

39. … you mind returning this pen to Deva?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

40. … you mind explaining the material again?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

41. … you mind closing the refrigerator?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

42. … you come to Roni house tonight?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : D

43. … you mind collecting my clothes from the wardrobe please?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

44. … you mind buying the book for me?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

45. … you stay here with me?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : D

46. … you mind going to the book store please?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

47. … you buy me food now?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : D

48. … you mind going to the church on Sunday?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : B

49. … you wake me at 8 o’clock tomorrow?

a. Could

b. Would

c. Can

d. Will

Jawaban : C

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *