Contoh Soal Personal Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban – Personal pronoun merupakan pronoun (kata ganti) yang digunakan untuk orang, hewan, benda, atau hal secara spesifik. Kata ganti ini tergantung pada peran (subject, object, possessive), jumlah, orang ke-, dan gender dari noun yang digantikan.

Berbeda dengan noun yang memiliki bentuk yang sama ketika berfungsi sebagai subject atau object dan penambahan apostrophe ketika berfungsi sebagai possessive, perubahan pada kata ganti ini mengacu pada beberapa parameter, yaitu:

  • case (subjective, objective, dan possessive)
  • number (singular dan plural)
  • person (first, second, dan third)
  • gender (female, male, dan neutral)

1 – 10 Contoh Soal Personal Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

1. Who are those people? Where are…from?

a. You

b. They

c. She

d. It

Jawaban : B

2. Mom is a doctor. … works in a hospital.

a. You

b. They

c. She

d. It

Jawaban : C

3. The sky is getting dark. … is going to rain.

a. You

b. They

c. She

d. It

Jawaban : D

4. … just left ten minutes ago.

a. He

b. His

c. Him

d. Me

Jawaban : A

5. My brother told me not to touch … when he wasn’t at home.

a. He

b. His

c. Him

d. Me

Jawaban : B

Simak Juga : Soal Past Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

6. Reny and … are going to visit a new born baby this weekend.

a. Me

b. Mine

c. I

d. His

Jawaban : C

7. … is the cheapest watch ever sold at the store.

a. Your

b. Yours

c. You

d. Me

Jawaban : B

8. This pink laptop case is …

a. She

b. Hers

c. Her

d. His

Jawaban : B

9. You shouldn’t be angry with … since you’re the one who was curious.

a. Them

b. They

c. Their

d. Hers

Jawaban : A

10. The interviewer asked … why I am interested in the position.

a. Me

b. Mine

c. I

d. His

Jawaban : A

11 – 20 Soal Personal Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

11. I’m interested to buy your bike. Could you please show … to me?

a. Its

b. It

c. His

d. Her

Jawaban : B

12. They have their own wood gas camp stove. Why are they using … ?

a. Us

b. Ours

c. We

d. Me

Jawaban : B

13. The manager gave … no choice.

a. Him

b. He

c. His

d. Her

Jawaban : A

14. My brother is an architect….designed my house.

a. She

b. He

c. They

Soal Terkait

d. You

Jawaban : B

15. We wanted to arrive before dinner, but…flight was delayed.

a. Its

b. Our

c. Ours

d. Your

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Past Future Perfect Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

16. This dictionary are…, and the one is mine.

a. Your

b. Yours

c. Yourself

d. You

Jawaban : B

17. You should go to Jakarta…to meet the client.

a. Herself

b. Yourself

c. Yours

d. Herself

Jawaban : B

18. I have finished my project alone. I worked all night by…

a. It

b. Myself

c. Me

d. Its

Jawaban : B

19. I get many emails. I can’t read…all.

a. They

b. Them

c. Our

d. Ours

Jawaban : B

20. If the weather is nice, we will go hiking. If … isn’t, we won’t.

a. It

b. Its

c. They

d. You

Jawaban : A

21 – 27 Contoh Soal Personal Pronoun dan Jawaban

21. Read these papers, sign your name on the bottom of each page, and then fax …to the lawyer.

a. Her

b. It

c. Them

d. Is

Jawaban : C

22. Mr. Arman place a new office…office is large.

a. Its

b. Her

c. Your

d. His

Jawaban : D

23. Peter and I are brothers…share a bedroom together.

a. We

b. Her

c. He

d. Him

Jawaban : A

24. Sue isn’t well. Dad is taking…to see a doctor.

a. We

b. Her

c. He

d. Him

Jawaban : B

25. My brother is a teacher. …. teaches English.

a. We

b. Her

c. He

d. Him

Jawaban : C

26. All his students like … very much.

a. We

b. Her

c. He

d. Him

Jawaban : D

27. Children,…are making too much noise!

a. You

b. They

c. She

d. It

Jawaban : A

Soal ini sudah diperbaharui pada 27/04/2020 9:05 am