Contoh Soal Past Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban – Past Perfect Continuous Tense dibentuk dengan auxiliary verb had dan been dan present participle. Berikut rumus Past Perfect Continuous Tense yang dapat dijadikan sebagai panduan Anda dalam membuat suatu kalimat.

  • Kalimat positif : Subjek + had + been + V1-ing/ present participle
  • Kalimat negatif : Subjek + had + not + been + V1-ing/ present participle
  • Kalimat pertanyaan : Had + subjek + been + V1-ing/ present participle + ?

Past Perfect Continuous Tense merupakan suatu bentuk kata kerja yang digunakan pada saat menyatakan aksi yang telah selesai pada suatu titik waktu tertentu di masa lalu.

1 – 10 Contoh Soal Past Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

1. He …(stand) in front of the door for thirthy minutes before it was opened.

a. Had stand

b. Had standing

c. Had been standing

d. Has standing

Jawaban : C

2. My nephew was sick since he … outside in bad weather all day.

a. Has been playing

b. Had been playing

c. Had been doing

d. Has been doing

Jawaban : A

3. His skin became darker because he … something under the scorching sun without sunscreen.

a. Had been doing

b. Has been doing

c. Has been playing

d. Had been playing

Jawaban : A

4. When you … the room, we … the matter of our wages for 10 minutes.

a. Had been getting rid toxic household items of

b. Had been getting rid of toxic household items

c. Entered, had been discussing

d. Had been entering, discussed

Jawaban : C

5. By the time I asked, my home assistant …

a. Entered, had been discussing

b. Had been entering, discussed

c. Had been getting rid toxic household items of

d. Had been getting rid of toxic household items

Jawaban : D

Lihat Juga : Soal Past Future Perfect Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

6. The senior engineer … the project for a year before he resigned.

a. Has been trying

b. Had been trying

c. Had been being managed

d. Had been managing

Jawaban : D

7. Shasa … the diet plan for more than two weeks when finally recognizing it didn’t work.

a. Had been being managed

b. Had been managing

c. Has been trying

d. Had been trying

Jawaban : D

8. . Vina was sad since you … her for a long time.

a. Had not been contacting

b. Had been not contacting

c. Had been you overhearing

d. Had you been overhearing

Jawaban : A

9. . … his mobile phone conversations for a few minutes when he suddenly opened the door?

a. Had not been contacting

b. Had been not contacting

c. Had been you overhearing

d. Had you been overhearing

Jawaban : D

10. I ……(work) with my computer all day, and all I wanted to do was eat some chocolate.

a. Has been worked

b. Has work

Soal Terkait

c. Has been working

d. Had been working

Jawaban : D

11 – 20 Soal Past Perfect Continuous Tense dan Jawaban

11. My wife become so fat because she …. (overeat).

a. Had overeat

b. Has overeat

c. Had been overeating

d. Has been overeating

Jawaban : C

12. We were sitting and calling jack who … (travel) across Europe.

a. Had been traveling

b. Has been traveling

c. Had been travel

d. Has been traveled

Jawaban : A

13. My father … (teach) at the Oxford University for more than ten years before he left for Yogjakarta.

a. Had been teach

b. Has been teach

c. Had teaching

d. Had been teaching

Jawaban : D

14. She would never come to see you since at the time she …. (date) with me all ningt.

a. Has dating

b. Had dating

c. Had been dating

d. Has been date

Jawaban : C

15. My mother … (tote) me since I was born till I could stand on  my own feet.

a. Had been toting

b. Has toting

c. Had been tote

d. Has been toting

Jawaban : A

Simak Juga : Soal Past Future Perfect Continuous Tense dan Jawaban

16. Before finally dead on June 25, 2009, Michael Jackson …a pop singer since 1980’s.

a. Had

b. Has

c. Have

d. Had been

Jawaban : D

17. When the guests came, we …(wait) for an hour.

a. Had been waiting

b. Has been waiting

c. Had waiting

d. Has waiting

Jawaban : A

18. By the time the teacher came, the students ….(read) a half part of the text.

a. Has read

b. Had reading

c. Has reading

d. Had been reading

Jawaban : D

19. I … on the railway station waiting room for an hour before the train arrived.

a. Had been being sit

b. Had been sitting

c. Has been trying

d. Had been trying

Jawaban : B

Soal ini sudah diperbaharui pada 27/04/2020 9:00 am