Soal Past Future Perfect Continuous Tense dan Jawaban

Diposting pada

Contoh Soal Past Future Perfect Continuous Tense dan Jawaban – Past future perfect continuous tense merupakan suatu bentuk kata kerja untuk menyatakan suatu aksi atau situasi imajiner sedang berlangsung pada titik tertentu atau selama periode tertentu di masa lampau.

Bentuk kata kerja ini digunakan pada perfect continuous conditional sentence. Mirip dengan conditional sentence type 3 ‘biasa’, namun berbeda di bagian ‘result’ karena tidak menggunakan past future perfect melainkan past future perfect continuous tense (if + past perfect, past future perfect continuous tense).

RumusContoh Past Future Perfect Continuous Tense
kalimat positif (+): S + would + have + been + present participle (-ing)I/you/she/he/it would have been driving
They/we would have been working
kalimat negatif (-): S + would + not + have + been + present participle (-ing)I/you/she/he/it would not have been driving
They/we would not have been working
kalimat interogatif (?): Would + S + have + been + present participle (-ing)Would I/you/she/he/it have been driving
Would they/we have been working
Soal Past Future Perfect Continuous Tense

1 – 10 Soal Past Future Perfect Continuous Tense dan Jawaban

1. They would have been … as a software programmer since 2011.

a. To work

b. Working

c. To worked

d. Worked

Jawaban : B

2. He would have been …. in the company for a year by the end of this month

a. Worked

b. Working

c. Work

d. To work

Jawaban : B

3. We … been staying here for a week.

a. Would have

b. Will have

c. Will had

d. Would had

Jawaban : A

4. …….. been listening to the music for an hour by 9 o’clock?

a. Would they

b. Should they

c. Would have they

d. Would they have

Jawaban : D

5. My boyfriend would have …… flower at this hour yesterday.

a. Be giving

b. Giving

c. Been give

d. Been giving

Jawaban : D

Simak Juga : Soal Past Future Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

6. Oscar wouldn’t have been …football since 8 o’clock

a. Playing

b. Played

c. Play

d. To play

Jawaban : A

7. She told me that she would have been … line to buy ticket when the last bus came yesterday.

a. Make

b. To making

c. Making

d. To make

Jawaban : C

8. They would have …… his work for a week on sunday

a. Do

b. Doing

c. Been done

d. Been doing

Jawaban : D

9. If my parent permitted me I … travelling around the world last year.

a. Would have be

b. Would have been

c. Would have

d. Will have been

Jawaban : B

10. She … been watching TV for about two hour by 9 o’clock

a. Would has

b. Will

c. Should

d. Would have

Jawaban : D

11 – 20 Contoh Soal Past Future Perfect Continuous Tense dan Jawaban

11. They … English grammar for two years by the end of last month.

a. Would have be learning

b. Would have learning

c. Would have be learn

d. Would have been learning

Jawaban : D

12. ….. been staying in your grandfather’s house since Saturday?

a. Would have you

b. Would you have

c. Would you

d. Will you

Jawaban : B

13. Nisa and her family would … living at their new house by the end of this month last year.

a. Had been

b. Had

c. Have been

d. Have be

Jawaban : C

14. I would have been ….since 9 o’clock

a. To sleep

b. Sleep

c. Slept

d. Sleeping

Jawaban : D

15. She would have …for me for 3 hours at 10 p.m yesterday, but she had gone at 9 p.m.

a. Wait

b. Be waiting

c. Waiting

d. Been waiting

Jawaban : D

Baca Juga : Soal Past Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

16. Eddy and Clara wouldn’t …..learning english since 10 o’clock

a. Has been

b. Have

c. Have been

d. Has

Jawaban : C

17. They would have been … English grammar for one year by the end of last month.

a. Learning

b. Learn

c. To learn

d. Learned

Jawaban : A

18. Paul …. been visiting Bali since Wednesday

a. Would have

b. Would has

c. Would

d. Should

Jawaban : A

19. I …to the music for 15 minutes.

a. Would have been listen

b. Would have been listening

c. Would had listening

d. Would had been listening

Jawaban : B

20. We wouldn’t ….repairing the car since 8 o’clock

a. Have been

b. Has been

c. Been have

d. Have

Jawaban : A

 

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *