Contoh Soal Past Future Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

Diposting pada

Contoh Soal Past Future Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban – Past future perfect continuous tense merupakan tenses yang digunakan untuk menyatakan kalimat yang akan telah sedang terjadi di masa lalu. Tenses ini mirip dengan future perfect continuous tense, persamaannya terdapat sama-sama memiliki lebih dari satu keterangan waktu pada satu kalimat.

Past future continuous tense bersifat pengandaian atau asumsi, maksudnya adalah pelaku dalam kalimat tersebut hanya memberikan asumsi pada kalimat yang dinyatakan olehnya.

Rumus :

  • (+) Subjek + would + have been + V-iing
  • (-) Subjek + would + not + have been + V- ing
  • (?) Would + subjek + have been + V-ing
Soal Past Future Continuous Tense

1 – 10 Contoh Soal Past Future Continuous Tense dan Jawaban

1. I would be …… Indonesian anthem last Monday

a. Finishing

b.Would be blowing

c. Would blowing

d. Singing

Jawaban : D 

2. Wira told me that he …attending the conference at 9 o’clock this morning.

a. Would

b. Would be

c. Will

d. Will be

Jawaban : B

3. My brother would not be ….. Thesis last week

a. Finishing

b.Would be blowing

c. Would blowing

d. Singing

Jawaban : A

4. Andi planned to do some soil tests in the laboratory at 9 a.m yesterday. He would … soil samples by 8 a.m that morning.

a. To prepare

b. Prepare

c. Be preparing

d. Be prepare

Jawaban : C

5. She ……copying the materials at 10 o’clock this morning.

a. Was

b. Will

c.Would

d. Would be

Jawaban : D

Simak Juga : Soal Past Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

6. My daughter would …TV at eight o’clock last night.

a. Be watch

b. Be watching

c. Watching

d. Been watching

Jawaban : B

7. She had a feeling that the show …taking place smoothly at 7 p.m last week.

a. Will be have

b. Will be

c. Wouldn’t

d. Wouldn’t be

Jawaban : D

8. My father thought the wind …hard by this time yesterday.

a. Would be blowing

b. Would blowing

c. Would been blowed

d. Would be blow

Jawaban : A

9. I would … English with my classmates at 2 p.m. last Friday.

a. Discussing

b. Discuss

c. Be discuss

d. Be discussing

Jawaban : D

10. They … taking an English exam at 10 a.m. yesterday.

a. Would be

b. Would been

c. Would

d. Will

Jawaban : A

11 – 20 Soal Past Future Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

11. We … a football game at 11 p.m. last night.

a. Would be watching

b. Would been watch

c. Would be watch

d. Would be watch

Jawaban : A

12. This time last year, she would …Economics at the University of Toronto.

a. Studied

b. Been studying

c. Study

d. Be studying

Jawaban : D

13. Oscar … anywhere when you visited him on Sunday

a. wouldn’t be going

b. wouldn’t be gone

c. wouldn’t been going

d. wouldn’t be go

e. wouldn’t been gone

Jawaban : A

14. If I phoned him at 10 o’clock last night, … soundly?

a. would he be sleeping

b. would be he sleeping

c. would he is sleeping

d. would is he sleeping

e. would he be slept

Jawaban : A

15. If she called you at 8 o’clock last Monday, … in your office?

a. would be you working

b. would you be worked

c. would you been work

d. would you be working

e. would you are working

Jawaban : D

Lihat Juga : Soal Parts of Speech Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

16. My father … preparing for his vacation

a. is would

b. would is

c. would be

d. would to be

e. would been

Jawaban : C

17. He … about swimming when you came to the swimming pool

a. would learning

b. would have learning

c. would been learning

d. would be learned

e. would be learning

Jawaban : E

18. Cindy … any article when he invited her to watch the movie

a. wouldn’t be not writing

b. wouldn’t be writing

c. wouldn’t is writing

d. would is not writing

e. wouldn’t be written

Jawaban : B

19. When the teacher entered the class, They … the problem very seriously

a. would be discussed

b. would are discussing

c. would be discussing

d. would are discussed

e. would been discussing

Jawaban : C

20. When they did their homework, I …TV

a. would be not watching

b. wouldn’t been watched

c. wouldn’t been watching

d. wouldn’t be watched

e. wouldn’t be watching

Jawaban : E

 

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *