Contoh Soal Past Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban – Past continuous tense memiliki fungsi untuk menjelaskan peristiwa atau kejadian yang sedang terjadi di masa lalu. Bentuk tenses ini dapat disela kejadian lain dan juga dapat digabungkan dengan kejadian lainnya pada waktu yang bersamaan.

Rumus yang digunakan pada past continuous :

  • Kalimat positif : Positif: Subjek + was/ were + Ving
  • Kalimat negatif : Subjek + was/ were + not + Ving
  • Kalimat tanya : Was/ were + Subjek + Ving

Contoh kalimat menggunakan past continuous tense berikut ini :

  • He was studying when she called
  • Was she studying when she called?
  • She was not studying when she called

1 – 10 Contoh Soal Past Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

1. She was . . . . . the movie while her mother was . . . . . for dinner yesterday.

a. Watched, cooked

b. Watching, cook

c. Watch, cooking

d. Watching, cooking

Jawaban : D

2. I was . . . . . when my mother . . . . . me yesterday.

a. Teaching, called

b. Teach, call

c. Taught, calling

d. Teaching, calling

Jawaban : A

3. He was not . . . . . the television when you . . . . . to his house to borrow his car yesterday.

a. Repaired, came

b. Repair, come

c. Repairing, come

d. Repairing, came

Jawaban : D

4. It has already been late at night. When Carla came home, her husband along with her two daughters ……dinner for their mother.

a. Is cooking

b. Cook

c. Were cooking

d. Has cooked

Jawaban : C

5. Shane really loves to drive very fast on the free way. And he …… on Main Street when his car broke down.

a. Were driving

b. Is driving

c. Drives

d. Was driving

Jawaban : D

Simak Juga : Soal Parts of Speech Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

6. Nicole …… her homework when her friend called.

a. Did

b. Was doing

c. Done

d. Do

Jawaban : B

7. The bridge … (repair) yesterday so the traffic was delayed.

a. Was repaired

b. Was repairing

c. Were repairing

d. Was being repairing

Jawaban : B

8. When we arrived, the supper … (eat)

a. Was being eaten

b. Was eaten

c. Were being eat

d. Were being eaten

Jawaban : A

9. The music … (play) when I left her.

a. Was playing

b. Were palying

c. Were being playing

d. Was played

Jawaban : A

10. Erza and Yuki . . . . . Soccer on the field when they . . . . . the money.

a. Is playing, finding

b. Were playing, found

c. Was playing, found

d. Played, find

Soal Terkait

Jawaban : B

11 – 20 Soal Past Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

11. He was standing at the bus-stop when he . . . . . the accident.

a. Witnessed

b. Witnesses

c. Withness

d. Withnessed

Jawaban : A

12. The telephone was ringing while he . . . an email.

a. Type

b. Is typing

c. Was typing

d. Has typing

Jawaban : C

13. She was . . . . . when I . . . . . to her house last night.

a. Crying, came

b. Cried, coming

c. Cries, coming

d. Crying, come

Jawaban : A

14. My sister . . . . . TV in the living room when I arrived home last night.

a. Watch

b. Watched

c. Is watching

d. Was watching

Jawaban : D

15. The class has already started since two hours ago. The student (read/was reading) while the professor …… in the class.

a. Were speaking

b. Speaks

c. Spoken

d. Was speaking

Jawaban : D

Lihat Juga : Soal Noun Phrase Pilihan Ganda dan Jawaban

16. There are many activities happen in Gilbert’s house. Jeremy was doing his homework, and Jenna … television while their brother called.

a. Is watching

b. Watched

c. Has watched

d. Was watching

Jawaban : D

17. My son was reading a good novel and he … his big meals at midnight last night. I just very proud of him with everything he has done for me

a. Eats

b. Has eaten

c. Ate

d. Was eating

Jawaban : D

18. Bagus was . . . . . around the block while Nata was . . . . . at their backyard yesterday.

a. Run, skipping

b. Running, skipped

c. Running, skipping

d. Run, skip

Jawaban : C

19. Bani and Risti were . . . . . video games when their mother . . . . . back.

a. Playing, came

b. Plays, comes

c. Played, coming

d. Playing, coming

Jawaban : A

20. The house … (burn), when jack’s family left.

a. Were burn

b. Were burnt

c. Was burn

d. Was burnt

Jawaban : D

Soal ini sudah diperbaharui pada 26/04/2020 9:10 am