Contoh Soal Parts of Speech Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban – Parts of speech merupakan bagian-bagian mendasar dari kalimat bahasa Inggris. Ada 8 part of speech, yaitu:

  • noun (kata benda)
  • pronoun (kata ganti)
  • verb (kata kerja)
  • adjective (kata sifat)
  • adverb (kata keterangan)
  • preposition (kata depan)
  • conjunction (kata hubung)
  • interjection (kata seru)

1 – 15 Contoh Soal Parts of Speech Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

1. If my father can do those jobs well, my family can get a huge amount of money this month

a. Interjection

b. Noun

c. Verb

d. Adverb

Jawaban : D

2. On January, i take a holiday to the Great Wall of China

a. Verb

b. Adverb

c. Noun

d. Adjective

Jawaban : A

3. Me and my family will go to one of high lands in Indonesia called Dieng

a. Pronoun

b. Noun

c. Adjective

d. Adverb

Jawaban : B

4. I bought an (expensive) book at the mall.

a. Adjective

b. Verb

c. Noun

d. Conjunction

Jawaban : A

5. My mother buy a cheap book at the book store

a. Adjective

b. Noun

c. Pronoun

d. Adverb

Jawaban : A

6. What did he (tell) you about me?

a. Adjective

b. Verb

c. Noun

d. Conjunction

Jawaban : B

7. Where did you sleep last night?

a. Adverb

b. Verb

c. Adjective

d. Interjection

Jawaban : B

Simak Juga : Soal Noun Phrase Pilihan Ganda dan Jawaban

8. I put my shoes (between) my sister’s and my brother’s in the garage.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Conjunction

Jawaban : D

9. The space between my room and my brother’s room is so wide

a. Verb

b. Preposition

c. Conjunction

d. Adjective

Jawaban : C

10. If we run this program (well), we can get extra bonus from our boss.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : D

11. On Sundays, I (swim) from six to eleven in the morning.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : B

12. I will go to one of beautiful (islands) in Indonesia this month.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Noun

Jawaban : D

13. I haven’t finished my project (because) I am very busy.

a. Conjunction

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : A

14. I don’t (believe) him because he has lied to me for many times.

a. Adjective

b. Verb

c. Conjunction

d. Adverb

Jawaban : B

15. Tara cooked (chicken) soup, but that was not delicious.

a. Adjective

b. Verb

c. Noun

d. Adverb

Jawaban : C

15 – 30 Contoh Soal Parts of Speech Pilihan Ganda dan Jawaban

16. After (taking) a bath, let’s go to the campus.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Noun

Jawaban : D

17. I like (playing) jazz music.

a. Adjective

b. Verb

c. Noun

d. Adverb

Jawaban : C

18. (Dita) is an amazing English teacher at school.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Noun

Jawaban : D

19. The dog (keeps) running with the other dogs.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : B

20. She brought (her) old car to the garage.

a. Pronoun

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : A

21. She drives very (carefully) because she has a traumatic car accident.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : D

22. (We) got a room with very beautiful view here but it is very expensinve.

a. Adjective

b. Pronoun

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : B

23. You should (try) the new dish in the restaurant near my office.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

Soal Terkait

d. Adverb

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Interrogative Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

24. Don’t try to (approach) him when he is angry.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : B

25. It is (nice) to meet you since we haven’t met each other for two months.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : A

26. Learning (English) is very important for students.

a. Noun

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : A

27. I don’t know how to fix the (problem).

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Noun

Jawaban : D

28. She was the best students (in) this university.

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : C

29. He probably loves (you) now.

a. Pronoun

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : A

30. He is (smart), but is he professional?

a. Adjective

b. Verb

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : A

31 – 45 Contoh Soal Parts of Speech Pilihan Ganda dan Jawaban

31. I am not ready to get married this (year).

a. Adjective

b. Verb

c. Noun

d. Adverb

Jawaban : C

32. My students haven’t finished their homework because they are very busy with final examination

a. Noun

b. Pronoun

c. Conjunction

d. Interjection

Jawaban : C

33. My mother can’t believe that i can lift 50 kgs of rice

a. Adverb

b. Interjection

c. Adjective

d. Verb

Jawaban : D

34. Smith warmed chicken soup on the stove

a. Noun

b. Pronoun

c. Adjective

d. Adverb

Jawaban : A

35. Java Island is a beauty Island where there are so many Holiday destinations on there

a. Verb

b. Pronoun

c. Noun

d. Adverb

Jawaban : B

36. Hello! How are you today?

a. Verb

b. Conjunction

c. Interjection

d. Noun

Jawaban : C

37. I find the Solution for your biggest problem on Math, Bingo!

a. Adverb

b. Verb

c. Pronoun

d. Interjection

Jawaban : D

Simak Juga : Soal Indefinite Pronoun Pilihan Ganda dan Jawaban

38. Smith is Bringing his old car to Service Center

a. Pronoun

b. Noun

c. Verb

d. Adverb

Jawaban : A

39. I feel fresh after taking a rest

a. Adverb

b. Verb

c. Adjective

d. Interjection

Jawaban : B

40. Above the door there was a bell before my father removed it

a. Conjunction

b. Interjection

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : C

41. Congratulations! You have made your dream come true

a. Noun

b. Adverb

c. Verb

d. Interjection

Jawaban : D

42. Harry and Larry have a dinner with Mrs. Smith

a. Conjunction

b. Interjection

c. Preposition

d. Verb

Jawaban : A

43. This performance is for my friends who supported me before

a. Interjection

b. Conjunction

c. Preposition

d. Verb

Jawaban : B

44. Because of toxication, they Sie

a. Conjunction

b. Interjection

c. Preposition

d. Adverb

Jawaban : C

45. I like running

a. Noun

b. Adjective

c. Adverb

d. Verb

Jawaban : D

Soal ini sudah diperbaharui pada 26/04/2020 8:55 am