Contoh Soal Future Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

Diposting pada

Contoh Soal Future Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban – Future perfect continuous tense merupakan tense yang digunakan untuk menyatakan perbuatan atau peristiwa yang akan sudah terjadi selama sekian saat pada titik waktu tertentu di masa depan.

Rumus :

S + will + have + been + present participle (V.1+ing)

Contoh :

  • Donna wil have been living in Bangkok for 30 years by tomorrow.
  • The reporter will have been researching for two months when the editor asks for the result.
  • How long will she have been studying here?
  • They will have been working for the company for 15 years before the company goes bankrupt eventually.
Soal Future Perfect Continuous Tense

1 – 10 Soal Future Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

1. She …… been following the test for an hour at 12 o’clock.

a. Will had

b. Will have

c. Have

d. Will

Jawaban :  B

2. You will not have been …for 3 hours at 10.00 a.m. you still need 30 minutes more to make it.

a. To teaching

b. To teach

c. Teaching

d. Be teach

Jawaban : C

3. He … his old car for six hours by the time it breaks down.

a. Would have been working

b. Will have been working

c. Will have been driving

d. Will have been being driven

Jawaban : C

4. I …… for 5 hours by the time you come to my home.

a. Will had been sleeping

b. Will had been sleep

c. Will have be sleeping

d. Will have been sleeping

Jawaban : D

5. Your friend will be angry since he … so long.

a. Would have been waiting

b. Will have been waiting

c. Will all the students have been completing

d. Will have been all the students completing

Jawaban : B

Simak Juga : Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Jawaban

6. He will … for me for two hours at seven o’clock.

a. Had been waiting

b. Had be waiting

c. Have been wating

d. Have be waiting

Jawaban : C

7. Next year I … been working at this company for three years.

a. Will had

b. Will

c. Will have

d. Would have

Jawaban : C

8. John terry will not have … football for Chelsea for 10 years at 2014.

a. Playing

b. To playing

c. Play

d. Been playing

Jawaban : D

9. Next year my family will have been … at tokyo for 3 years.

a. Staying

b. To stay

c. To staying

d. Stay

Jawaban : A

10. He … the business for two years by the end of next April.

a. Won’t have been sleeping

b. Wouldn’t have been sleeping

c. Will has been running

d. Will have been running

Jawaban : D

11 – 20 Soal Future Perfect Continuous Tense Pilihan Ganda dan Jawaban

11. We will have … 6 hours by the time we get home.

a. Be driving

b. Driving

c. Been driving

d. Been drived

Jawaban : C

12. In the summer mike … to find a new job for five months.

a. Will have trying

b. Will have been trying

c. Will be trying

d. Will trying

Jawaban : B

13. You … here for three months when you can ask for a pay raise.

a. Would have been working

b. Will have been working

c. Will have been driving

d. Will have been being driven

Jawaban : B

14. Jane will be very tired when she will have been …… over 24 hours.

a. Flying

b. Fly

c. To flying

d. Be flying

Jawaban : A

15. Bobby … on the non-profit organization for six month next week.

a. Will have been being

b. Will have been be

c. Will have been being playing

d. Will have been playing

Jawaban : A

Lihat Juga : Soal Coordinating Conjunction Pilihan Ganda dan Jawaban

16. The construction workers … for more than 90 minutes when the bell rings.

a. Won’t have been sleeping

b. Wouldn’t have been sleeping

c. Will has been running

d. Will have been running

Jawaban : A

17. . … their researches by the end of this semester?

a. Would have been waiting

b. Will have been waiting

c. Will all the students have been completing

d. Will have been all the students completing

Jawaban : C

18. How long … in France when her parents visit her?

a. Will have not been staying

b. Will not have been staying

c. She will have been studying

d. Will she have been studying

Jawaban : D

19. I … here for over a week tomorrow.

a. Will have not been staying

b. Will not have been staying

c. She will have been studying

d. Will she have been studying

Jawaban : B

20. Your children … paintball in my back yard for more than two hours by the time you pick them up.

a.. Will have been being

b. Will have been be

c. Will have been being playing

d. Will have been playing

Jawaban : D

 

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *