Contoh Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Jawaban – countable nouns atau benda yang dapat di hitung, dan juga benda yang merupakan uncountable nouns (mass nouns) atau benda yang tidak dapat di hitung.

Countable nouns merupakan kata benda yang dapat dihitung secara langsung, misalnya :

  • one apple
  • two apples dan sebagainya.

Countable nouns juga dapat menggunakan artikel a atau an dan juga dapat dibuat jamak dan dapat dihitung seperti :

  • person
  • box
  • coin
  • animal
  • bottle
  • table
  • cup
  • plate
  • chair
  • bag
  • cat dan lain-lain.

Berikut merupakan penggunaan countable nouns dalam kalimat :

  • I have a brother and two sisters.
  • Ryan has a cheese sandwich and an apple for breakfast
  • Do you like these photos?

1 – 10 Contoh Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Jawaban

1. I wonder how to climb trees without …

a. Branch

b. Branchs

c. Branches

d. Branching

Jawaban : C

2. Stamped kitchen … are usually cheaper than forged kitchen …

a. Knife

b. Knives

c. Knifes

d. Knifing

Jawaban : B

3. He cleaned up his kitchen sink after finding two …

a. Mouses

b. Mouse

c. Mice

d. Mousing

Jawaban : C

4. Have you ever been to the … ?

a. Island/islands

b. Island

c. Islands

d. Islandes

Jawaban : A

5. To improve database efficiency, they use these …

a. Method

b. Methodes

c. Methods

d. Methoded

Jawaban : C

Lihat Juga : Soal Coordinating Conjunction Pilihan Ganda dan Jawaban

6. … and flowers may brighten up your living room.

a. Vass

b. Vas

c. Vases

d. Vased

Jawaban : C

7. If you have other email … , please indicate them.

a. Address

b. Addresses

c. Address/addresses

d. Addressed

Jawaban : B

8. I love to visit both public and academic …

a. Library

b. Librarys

c. Libraryet

d. Libraries

Jawaban : D

9. How many … can we eat per week?

a. Eggs

b. Egg

c. Eggs/egg

d. Egges

Jawaban : A

10. There are a couple of … with antlers.

a. Deers

b. Deer

c. Deeres

d. Deered

Jawaban : B

11 – 20 Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Jawaban

11. There is … water on the floor

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : A

12. Do you have … food?

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : B

13. … people come to my party .

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : C

14. There is … men in the bus.

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : D

15. There are … students here.

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : A

Baca Juga : Soal Conjunction Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

16. I don’t have .. money left

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : B

17. I collected … dolls

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : C

18. He pays me … money than I thought

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : D

19. Which of these following sentences is wrong?

a. I have so much apples to share.

b. There are several mugs left inside our living room.

c. We bought three rods and two balls at a sport center yesterday.

d. A pin is needed to clip our documents.

Jawaban : A

20. He lives inside an upper-floored room inside an apartment. He lives inside a …

a. suite

b. rooftop

c. penthouse

d. studio room

Jawaban : C

21 – 30 Soal Countable Noun dan Jawaban

21. There is a … inside my house

a. lamp

b. cats

c. motorbikes

d. studio room

Soal Terkait

Jawaban : A

22. My family own three … with their own equipment

a. lamp

b. cats

c. motorbikes

d. studio room

Jawaban : B

23. Many … are parking inside that area

a. lamp

b. cats

c. motorbikes

d. studio room

Jawaban : C

24. Waiters, please give…for me !

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : A

25. How many … are there?

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : B

Lihat Juga : Soal Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban

26. How many … for breakfast ?

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : C

27. How many … shall we play ?

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : D

28. How many … do you have ?

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : A

29. I have two …, their name is Clara and Sinta

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : B

30. I’ve got problem with the …

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : C

31 – 40 Contoh Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

31. Do you like these …?

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : D

32. There are two … in my food

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : A

33. Look at there, you can see a…?

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : B

34. Our house has three …

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : C

35. Thank you so much, i have a great time at the …

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : D

36. My mother wearing four rings and a …

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : A

Simak Juga : Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

37. We build two hotel and a … in this town

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : B

38. Last year i have three …

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : C

39. Let’s take a … with me

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : D

40. My …still love me

a. wife

b. children

c. plan

d. photo

Jawaban : A

41. in the corner you can see many …

a. wife

b. children

c. plan

d. d. photo

Jawaban : B

42. My family’s … is go to beach in this holiday

a. wife

b. children

c. plan

d. photo

Jawaban : C

Soal ini sudah diperbaharui pada 25/04/2020 1:36 pm