Contoh Soal Conjunction Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban – Conjunction merupakan kata atau kelompok kata yang berfungsi menghubungkan dua konstruksi gramatikal yang sama yaitu:

  • kata
  • frasa (phrase)
  • klausa (clause).

Kata atau kelompok kata ini dapat dibedakan menjadi :

  • coordinate
  • correlative
  • subordinate dan
  • adverbial conjunction (subjunctive adverb).

1 – 15 Contoh Soal Conjunction Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

1. Radha knows French;……., we have selected her to head our operations in France.

a. Therefore

b. Otherwise

c. Moreover

d. Provided

Jawaban :  A

2. ……. I had my lunch, I didn’t miss Pizza.

a. Although

b. Moreover

c. Finally

d. Already

Jawaban : A

3. It wasn’t my will, … yours.

a. Nor

b. or

c. But also

d. But

Jawaban : D

4. Kim eats many egg whites before work out … he wants to gain weight.

a. Because

b. So that

c. Even though

d. As

Jawaban : A

5. … you gave him 10 great reasons to never give up, he wouldn’t listen.

a. Even though

b. As

c. Because

d. So that

Jawaban : A

6. Sammy had someone handle her passport … he went to abroad.

a. When

b. Before

c. However

d. Therefore

Jawaban : B

7. The used car is very cheap; … , I want to buy it.

a. When

b. Before

c. However

d. Therefore

Jawaban : D

8. She never helps anyone……having a lot of money.

a. Otherwise

b. However

c. Inspite of

d. Instead

Jawaban : C

Simak Juga : Contoh Soal Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban

9. You shouldn’t go out….. it’s raining heavily.

a. For

b. Already

c. Because

d. But

Jawaban : C

10.  My mother….I went to the market for shopping.

a. Or

b. Neither

c. Either

d. And

Jawaban : D

11. The weather was cold, … Bobby wore a jacket and gloves.

a. Yet

b. So

c. Nor

d. Or

Jawaban : B

12. Please come on time,……. we may miss the flight.

a. Otherwise

b. Therefore

c. So

d. But

Jawaban : A

13.  We should avoid oily food …. be healthy.

a. Finally

b. In order to

c. Consequently

d. For

Jawaban : B

14.  I will give you my car… you come back before 5’o clock.

a. As

b. Because

c. Consequently

d. Provided

Jawaban : D

15.  Thomas was not telling the truth. …. he was shouting at me.

a. Provided

b. Moreover

Soal Terkait

c. Although

d. In order to

Jawaban : B

16 – 29 Contoh Soal Conjunction Pilihan Ganda dan Jawaban

16. …..my mother was sleeping, I prepared tea on my own.

a. As

b. Unless

c. Besides

d. Despite

Jawaban : A

17.  He apologised …… his bad behavior.

a. For

b. Because

c. Since

d. As

Jawaban : A

18.  He was satisfied ….. not overjoyed.

a. Yet

b. But

c. As

d. Still

Jawaban : B

19.  ….. his sister, he is very naughty.

a. Likely

b. Similar

c. Unlike

d. Differently

Jawaban : C

20.  Mohan worked very sincerely and was …… promoted.

a. Yet

b. Besides

c. Although

d. Consequently

Jawaban : D

21.  . …… my family, I will also invite my close friends on my anniversary.

a. Aside

b. Despite

c. Besides

d. In spite of

Jawaban : C

22.  Our new classmate is not bad; …, he’s very kind.

a. Furthermore

b. Rather

c. The more

d. The less

Jawaban : B

23.  The more you prepare yourself for the Job Interview, … stress you may feel.

a. Furthermore

b. Rather

c. The more

d. The less

Jawaban : D

24.  Neither Indah … her friends ate lunch here yesterday.

a. Nor

b. or

c. But also

d. But

Jawaban : A

25.  To stay … to leave your job is your prerogative.

a. Nor

b. or

c. But also

d. But

Jawaban : B

Baca Juga : Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

26.  …..being very rich, he never shows off.

a. Other than

b. Despite

c. Instead

d. Otherwise

Jawaban : B

27.  I am not feeling well,….I will come to the party.

a. Because

b. However

c. Since

d. Unless

Jawaban : B

28.  After months of studying hard, Meeta ….. cleared IAS examination.

a. Initially

b. Therefore

c. Consequently

d. Finally

Jawaban : D

29. …… it is very cold there, we have postponed our visit.

a. Since

b. Yet

c. Due to

d. Because of

Jawaban : A

Soal ini sudah diperbaharui pada 15/04/2020 12:14 pm