Contoh Soal Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban – Clause didefinisikan kelompok kata yang mengandung subject dan predicate. Subject disini yaitu tentang apa atau siapa yang dibicarakan sedangkan predicate menerangkan sesuatu tentang subject.

Subject dapat berupa orang, hewan, benda, atau konsep abstrak, sementara predicate berupa verb (kata kerja) atau auxiliary verb + verb dengan/tanpa tambahan kata lain untuk melengkapi makna kalimat.

subjectpredicate
shecooks
Sarahis sleeping

Clause mungkin berupa sentence yang dapat berdiri sendiri sebagai suatu kalimat, yaitu independent clause atau seperti sentence yang tidak dapat berdiri sendiri yang disebut dependent clause.

Independent clause dapat berdiri sendiri sebagai suatu kalimat. Tipe kalimat yang terdiri dari satu independent clause disebut simple sentence.

1 – 10 Contoh Soal Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban

1. My aunt asked me …

a. Who Rikkard Ambrose was

b. Who Rikkard Ambrose is

c. Who is Rikkard Ambrose

d. Who was Rikkard Ambrose

Jawaban :  A

2. She does not know …

a. To make a cake

b. Which to make a cake

c. What makes a cake

d. How to make a cake

Jawaban : D

3. … is awesome.

a. That can the girl play a guitar

b. That a girl can play a guitar

c. Which the girl could play a guitar

d. Which could the girl play a guitar

Jawaban : B

4. Sunday is the day … everybody has a day off.

a. What

b. When

c. Where

d. Which

Jawaban : B

5. The movie … we were watching was very good.

a. That

b. When

c. Whose

d. What

Jawaban : A

Simak Juga : Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

6. The man … we met at the mall yesterday is the owner of the bookstore near your house.

a. Whose

b. Which

c. Who

d. Whom

Jawaban : D

7. My mother met the teacher … is our classmate.

a. Whose daughter

b. Who is daughter

c. The daughter of us

d. Her daughter

Jawaban : A

8. This is the house … he showed me his new collection of cars.

a. When

b. Where

c. What

d. Who

Jawaban : B

9. … is a break from your job and have a holiday for a while.

a. You need

b. What you need

c. Whether you need

d. Why you need

Jawaban : B

10.  Rina said to Johan, “Did you finish your assignment?”

Rina asked Johan …

a. If he had finished his assignment

b. If he finished his assignment

c. Whether he has finish his assignment

d. Whether he finished his assignment

Soal Terkait

Jawaban : A

11 – 20 Contoh Soal Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

11.  Mr. Linton asked his wife “who called me just now?”

It means that …

a. Mr. Linton wants to know who calls him

b. Mr. Linton wanted to know who called him

c. Mr. Linton wanted to know who had called him

d. Mr. Linton wants to know who called him

Jawaban : C

12.  No one is admitted in the university … she or he passes the entry test.

a. As

b. If

c. Whether

d. Unless

Jawaban : D

13.  “Do you buy this book from my friend?” asked Jenny. Jenny wanted to know whether I … tht book from her friend.

a. Will buy

b. Has bought

c. Bought

d. Buy

Jawaban : C

14.  The insect … stung my sister’s hand two days ago.

a. A big bee with black body colour

b. Which is a big bee with black body colour

c. A big bee which with black body colour

d. It is a big bee with black body colour

Jawaban : B

15.  My father wanted to know …

a. Whether I have applied for the scholarship

b. Whether I applied for the scholarship

c. If I applied for the scholarship

d. If I had applied for the scholarship

Jawaban : D

Lihat Juga : Contoh Soal Adverb of Manner Pilihan Ganda dan Jawaban

16.   … is unforgettable.

a. What we did in our last holiday in Bali

b. What did we do in our last holiday in Bali

c. What we do in our last holiday in Bali

d. What do we do in our last holiday in Bali

Jawaban : A

17.  It will be possible …

a. That she will be able to make our situation get worse

b. That will she be able to make our situation get worse

c. Whether she will be able to make our situation get worse

d. Whether she would be able to make our situation get worse

Jawaban : A

18.  Dinda always talks about her life experiences with …

a. Will whoever listen to her

b. Whoever will listen to her

c. Whomever will listen to her

d. Will whomever listen to her

Jawaban : B

19.  My little brother always wonders …

a. Which his teacher also worked in Lampung University as a lecturer

b. Which does his teacher also work in Lampung University as a lecturer

c. If his teacher also works in Lampung University as a lecturer

d. If does his teacher also work in Lampung University as a lecturer

Jawaban : C

20.  It is already known … water and solar energy are alternative energy source.

a. Whether

b. What

c. That

d. In case

Jawaban : C

Demikianlah Contoh Soal Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban

Soal ini sudah diperbaharui pada 15/04/2020 9:59 am