Contoh Soal Adjective (Kata Sifat) Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

Diposting pada

Contoh Soal Kata sifat (Adjective) Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban – Adjective atau kata sifat dalam bahasa Inggris mendeskripsikan orang, tempat, dan benda.

Kata sifat dalam bahasa Inggris bersifat tetap. Kata sifat tidak berubah bentuk berdasarkan jenis kelamin atau jumlah kata bendanya.

 Soal Adjective (Kata Sifat) Pilihan Ganda

1 – 10 Soal Adjective (Kata Sifat) Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

1. My sister’s body mist is…

a. Soft

b. Smelly

c. Energizing

d. Dramatic

Jawaban : B

2. Andi Rianto’s music is …

a. Soft

b. Smelly

c. Energizing

d. Dramatic

Jawaban : C

3. The theatre show is …

a. Soft

b. Smelly

c. Energizing

d. Dramatic

Jawaban : D

4. Their home is very …

a. Comfortable

b. Large

c. Noisy

d. Fast

Jawaban : A

5. Our school is…

a. Comfortable

b. Large

c. Noisy

d. Fast

Jawaban : B

Simak Juga : Contoh Soal Debat Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

6. The wedding party was…

a. Comfortable

b. Large

c. Noisy

d. Fast

Jawaban : C

7. Harry’s motorcycle is…

a. Comfortable

b. Large

c. Noisy

d. Fast

Jawaban : D

8. Our neighbour has a …

a. Friendly

b. Chilly

c. Fashionable

d. Intelligent

Jawaban : A

9. The weather is …

a. Friendly

b. Chilly

c. Fashionable

d. Intelligent

Jawaban : B

10. My new dresses are…

a. Friendly

b. Chilly

c. Fashionable

d. Intelligent

Jawaban : C

11 – 20 Contoh Soal Adjective (Kata Sifat) Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

11. Those students are…

a. Friendly

b. Chilly

c. Fashionable

d. Intelligent

Jawaban : D

12. The village library is…

a. Useful

b. Brown

c. Fashionable

d. Intelligent

Jawaban : A

13. My father has a…horse.

a. Useful

b. Brown

c. Fashionable

d. Intelligent

Jawaban : B

14.  He doesn’t seem… in your offer.

a. Interested 

b. Interesting

c. Exciting

d. Excited

Jawaban : A

15. The musician played an expensive violin.

a. The musician 

b. Played 

c. Expensive 

d. Violin.

Jawaban : C

Baca Juga : Contoh Soal Zat Adiktif dan Psikotropika Pilihan Ganda dan Jawaban

16. My friends invited me to a fancy party.

a. My friends 

b. Invited 

c. Fancy 

d. Party

Jawaban : C

17. The furry cat made the boy sneeze.

a. Furry 

b. Cat 

c. Made 

d. Sneeze

Jawaban : A

18. The hungry man lived under the bridge.

a. Hungry 

b. Lived 

c. Under 

d. Bridge

Jawaban : A

19. He was afraid to talk to his teacher.

a. Afraid

b. Talk

c. Teacher

d. Was

Jawaban : A

20. The perfume in the room is fragrant.

a. Perfume 

b. Room 

c. is 

d. Fragrant

Jawaban : D

21 – 30 Contoh Soal Adjective (Kata Sifat) Pilihan Ganda dan Jawaban

21. The shiny window caught people’s attention.

a. Shiny 

b. Window 

c. Caught people’s 

d. Attention

Jawaban : A

22. The mathematics was very difficult.

a Mathematics 

b. Was 

c. Very 

d. Difficult

Jawaban : D

23. I didn’t want to play on the wet ground.

a. Didn’t 

b. Want 

c. Play 

d. Wet 

Jawaban : D

24. My aunt who lives in England is elderly.

a. Aunt 

b. Who 

c. Lives

d. Elderly

Jawaban : D

25. The chicken soup is very…

a. Tasty

b. Delicious

c. Fun

d. Poor

Jawaban : A

Lihat Juga : Contoh Soal Unsur, Senyawa dan Campuran Pilihan Ganda dan Jawaban

26. My mom’s spaghetti is…

a. Tasty

b. Delicious

c. Fun

d. Poor

Jawaban : B

27. The birthday party is…

a. Tasty

b. Delicious

c. Fun

d. Poor

Jawaban : C

28. The… children has no place to sleep. 

a. Tasty

b. Delicious

c. Fun

d. Poor

Jawaban : D

29. My shoes are…

a. Soft

b. Smelly

c. Energizing

d. Dramatic

Jawaban : A

30.  The news of her death… us.

a. Stunning 

b. Stunned

c. Stunded

d. Stundeses

Jawaban : B

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *