Contoh Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

Diposting pada

Contoh Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban – Causative verb merupakan kata kerja yang digunakan untuk menunjukkan bahwa subject membuat seseorang atau sesuatu melakukan suatu aksi.

Contoh causative verb yaitu: allow, cause, confince, enable, force, get, have, hold, keep, lead, let, make, motivate, permit, dan require.

Namun yang paling sering digunakan antara lain:

  • let
  • make
  • have
  • get
Soal Causative Verb Pilihan Ganda

1 – 20 Contoh Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

1. The teacher … the students work quietly in the class.

a. Got

b. Made

c. Had

d. Let

Jawaban : B

2. Tiara … her brother get rid of a mouse in her bedroom.

a. Got

b. Made

c. Had

d. Let

Jawaban :  C

3. Ferdi … a competent mechanic to repair his SUV car this morning.

a. Got

b. Made

c. Had

d. Let

Jawaban : A

4. She … her daughter put the cherries on the cake.

a. Got

b. Made

c. Had

d. Let

Jawaban : D

5. They have their trash … today.

a. Taken out

b. Take out

c. Wash

d. Washed

Jawaban : A

6. Mario gets his house….

a. Renovate 

b. Renovates

c. Renovating 

d. Renovated

Jawaban : D

7. My mother … me to help her finishing her cooking.

a. Allow 

b. Allows

c. Allowed

d. Allowing

Jawaban : B

8. My brother lets his car …

a. Borrow 

b. Borrowing

c. Borrowed 

d. Borrows

Jawaban : C

9. My mother …to accompany my little sister to the swimming pool yesterday.

a. Has me 

b. Have me 

c. Had me 

d. Have had me

Jawaban : C

10. Dina ….wait for her in front of bookstore for three hours.

a. Makes me 

b. Make me 

c. Making me 

d. Made me

Jawaban : A

Simak Juga : Contoh Soal Adverb of Manner Pilihan Ganda dan Jawaban

11. Mr. Joe …. his employees to finish all annual reports in the end of this week.

a. Have 

b. Had 

c. Has 

d. Have had

Jawaban : C

12. My grandfather has his wide land….

a. Sell 

b. Selling 

c. Sold 

d. Sells

Jawaban : C

13.  The director …his employees to get long leave at the end of the year.

a. Allows 

b. Allow 

c. Allowing 

d. Allowed

Jawaban : A

14.  My parents … me to decide what to do in the future.

a. Help 

b. Helps 

c. Helping 

d. Has helped

Jawaban : A

15.  My aunt … me to drive her new car two days ago

a. Permit 

b. Permits 

c. Permitted 

d. Permitting

Jawaban : C

16.  I have my brother …. my car right now.

a. To repair

b. Repairs

c. Repair

d. Me repairs

Jawaban : C

17.  My father …. me wash the car yesterday.

a. Have

b. Has

c. Had

d. His

Jawaban : C

18.  Let’s get mother … a cake on Sunday.

a. To bake

b. Bakes

c. Bake

d. Has bake

Jawaban : A

19.  The student makes the music ….

a. To play

b. Played

c. Plays

d. Playing

Jawaban : B

20.  She …. me … English.

a. Help – Learns

b. Helps – Learns

c. Helps – Learn

d. Help – learn

Jawaban : C

21 – 40 Contoh Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Jawaban

21.  Nita menyuruh/meminta saya untuk datang ke rumahnya sekarang.

a. Nita has me come to her house right now.

b. Nita make me come to her house right now.

c. Nita gets me to came to her house right now.

d. Nita make me to came to her house right now

Jawaban : A

22.  Joko ingin menyuruh/meminta mainannya diambilkan.

a. Joko wants to gets his toy taken.

b. Joko wants to get his toy taken.

c. Joko wants to get his toy be taken.

d. Joko want to gets his toy be taken.

Jawaban : B

23. Don’t let me…to take my keys to the house with me.

a. forget

b. forgot

c. to forget

d. to forgot

Jawaban : A

24. The manager is making his workers … this document.

a. sign

b. signed

c. to sign

d. to signed

Jawaban : A

25. The teacher helped Carolina …the research materials.

a. found

b. find

c. finding

d. to find

Jawaban : B

26. A stranger helped the lost child … his home.

a. found

b. finding

c. to find

d. to found

Jawaban : C

27.  The doctor made the patient … in bed.

a. stay

b. to stay

c. stayed

d. to stayed

Jawaban : A

28.  Dr. Clark is letting the students … in the papers on Monday.

a. hand

b. handed

c. to hand

d. to handed

Jawaban : A

29.  Charles is getting his teachers …  him a make-up exam.

a. give

b. given

c. to give

d. to given

Jawaban : C

30.  The president had his advisors … a press conference.

a. arranged

b. to arrange

c. arrange

d. to arranged

Jawaban : C

Lihat Juga : Contoh Soal Adjective (Kata Sifat) Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

31.  Emma got her paper …. by a friend.

a. type

b. typed

c. to type

d. to typed

Jawaban : B

32.  Mrs. Claire had her house … .

a. paint

b. painted

c. to paint

d. to paint

Jawaban : B

33.  “T ono is a lazy boy . ”

“Yes, he always wants…for him.

a. everything done

b. having done everything

c. to have done everything

d. everything having been done

e. to have everything done

Jawaban : A

34.  “ What a lovely gown you’re wearing!

Do you make it yourself?”

“No, I …”

a. to be made

b. had it made

c. had to make it

d. had to made it

e. having made it

Jawaban : B

35.  The curtains are dirty, we … at the dir ty cleaner .

a. must have washed them

b. have washed them

c. must have them washed

d. are washing them

e. washing them

Jawaban : C

36.  I don’t know how to arrange these flowers; I’d rather…

a. have to do it

b. have it done

c. have done it

d. do it

Jawaban : B

37.  As he hates shopping, he always has ….

a. done it for someone

b. someone has done it

c. someone do it

d. to do it for someone

Jawaban : C

38.  Father gets the plumber … the leaking tap. 

a. fix

b. fixes

c. to fix

d. fixing

Jawaban : C

39.  “I’m having trouble with my laptop again. I’ve done everything I can but It doesn’t work properly.

“Why don ‘t you have Andy … it?”

a. to fix

b. fix

c. fixes

d. fixed

Jawaban : B

40.  ” This cake is delicious; Is it home-made?”

“You know it isn’t; … “

a. I baked it myself

b. Linda asked me to bake it

c. I had Linda bake it

d. I had to bake it

Jawaban : C

41 – 55 Contoh Soal Causative Verb dan Jawaban

41.  “The curtain of my room needs washing. “

” Well, go to the laundry and … . “

a. wash them

b. they are washed

c. it should wash them

d. have them washed

Jawaban : D

42.  “Can you send the letter ffor me? I’m in a hurry . ” 

“Don ‘t worry , I will have Bima … it for you.

a. fax

b. faxed

c. to fax

d. faxes

Jawaban : A

43. “It is impossible to translate the whole book by yourself. “.

“You’re right. I’d like to … a part it for me. “

a. you have translated

b. you have to translate

c. have you translate

d. have been translating

Jawaban : C

44. “I fixed the light in the bathroom yesterday , but it went out again today . “

“Why don ‘t have an electrician … it?”

a. checking

b. check

c. checks

d. to check

Jawaban : B

45. “Is no one living with your grandfather in that house?”

” No and he … anyone do anything for him for years. “

a. never had

b. has never had

c. never has

d. will never have

Jawaban : B

46.  Because she is ill, she wants … into her room. 

a. to have her breakfast brought

b. to have brought her breakfast

c. having her breakfast brought

d. she brings her brreakfast

Jawaban : A

47.  The fact that he was put into prison for something he had not done made his wife …

a. cry

b. cries

c. crying

d. to cry

Jawaban : A

Lihat Juga : Soal Simbiosis Pilihan Ganda dan Jawaban beserta Penyelesaian

48.  The schoolmaster had the students … their lessons before the exam.

a. to review

b. review

c. reviewed

d. reviewing

Jawaban : B

49.  Ayunara has beautiful plants in her garden, but they all seem to be dying. I am sure that she …

a. seldom has them watered

b. has asked somebody to water them

c. never has to water them

d. has always watered them

Jawaban : A

50.  A : “I like your garden. It is well-maintained. “

“Do you still have time to tidy it?” 

B : Of course not, … twice a week. “

a. I have tidied it

b. I have to tidy it

c. I have it tidied

d. I ask someone tidy it

Jawaban : C

51. “I can’t read this letter . I don ‘t understand French at all. “

” Oh dear! I don ‘t either , but let’ s … ” 

a. translate it

b. have it translate

c. get it translated

d. have translated it

Jawaban : A

52.  My mother has all dresses made because …

a. she is a dress maker

b. she cannot sew at all

c. she likes sewing

d. she cannot afford to pay a dressmaker

Jawaban : B

53.  “Is your car new?”.

“No, I … at my brother’ s garage. ” 

a. had only painted it

b. had to paint it only

c. only had it painted

d. had been asked to paint it

Jawaban : C

54.  “Where’ s your car?”.

“I … . ” 

a. have serviced it

b. let service it

c. have it serviced

d. let it service

Jawaban : C

55.  I don’t have much time to do all my household work, so I always … 

a. have helped somebody

b. have to help somebody

c. have somebody help me

d. help somebody

Jawaban : C

 

Demikianlah Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *